Nagy a csábítás, de azért kényelmes is vagyok egyben. És, hát ugye időgépes sincsen, így maradok itt, veletek, a nyakatokon. Olvasgatva a nagyok kedvenceit, megakadt a szemem Fedák Sári nevén. A fene se gondolta volna, hogy Molnár Ferencné a konyhában is éppen olyan díva volt, mint a színpadon. Ennek kézzel fogható bizonyítéka is van, hiszen olyan tortát sikerült összeállítania, aminek annak idején a csodájára jártak. Nos, én leporolom a receptről a port és megosztom veletek is, hogy süssétek, terjesszétek, szeressétek ezt a remek édességet.
A Fedák-torta receptje
Hozzávalók: 5 tojás, 15 dkg+20 dkg gesztenye, 10 dkg porcukor, vanília, 3 dkg vaj, 8 dkg reszelt csokoládé, 5 dkg piskótamorzsa (babapiskóta), 2 dkg liszt, fél liter tejszínhab, vaníliás cukor
Elkészítése: A tojássárgájával összekeverünk 15 dkg szitán áttört főtt gesztenyét, a porcukrot, egy kis vaníliát és a vajat. Ehhez a keverékhez hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, a reszelt csokoládét, a piskótamorzsát és a lisztet. Kivajazott tortaformát papírral bélelünk, közép meleg sütőben (165 fok) lassan kisütjük benne a tortát. Ha kihűlt, kettévágjuk, vaníliás cukorral elkevert kemény tejszínhabbal töltjük, csokit és gesztenyét reszelünk rá. Én a lapokat megkentem málnalekvárral, hogy zamatosabb legyen és így a hab is jobban tapad majd rá. A tetejét is azzal vonjuk be, nyomózsák segítségével díszítjük, és meghintjük gesztenyepürével.
A fotó nem a sajátom, de ha szeretnétek megnézni az én tortámat, a TV2 honlapján megtehetitek.
Régi recept, régi íz régi hangulatot idéz. Köszönet Sárinak, igen finom tortát hagyott az utókorra. Nyámi! Annyira jó, hogy imádom az édességet! És a gesztenye is a szívem csücske!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése