Tegnap beharangoztam, ma pedig közzé is teszem a levesemet. Semmi extra, semmi faxni. Egyszerű, egyszerűbb, legegyszerűbb. Nem tudom, hogy miért van az, hogy emberek milliói tesznek tönkre olyan ízeket, zamatokat, élményeket túlfőzéssel, túlsózással, túl fűszerezéssel akár, amivel saját magukat fosztják meg egy olyan élménytől, amit egy kis odafigyeléssel vagy nyitottsággal átélhetnének, mindig minden körülmények között. A tavasznak legyen tavasz íze, spárgával, borsóval, karalábéval, retekkel, répával vagy új burgonyával. Legyen mára ez a feladat! Tanuljuk meg élvezni és érteni, újra felfedezni a zöldségek "istenadta" tehetségét.
Recept
40 dkg fehér spárga vékonyan meghámozva, feldarabolva
10 cm póréhagyma fehér része szintén karikázva
2-3 szem kicsi burgonya, hámozva, darabolva.
7 dl zöldség- vagy húsleves
1 dl tejszín
2 dkg vaj
egy tk olíva olaj
só, bors, friss szerecsendió
4-5 szem koktélparadicsom
A vajat olvaszd össze az olajjal egy lábosban. Add hozzá a hagymát és a paradicsomot. Sózd. Forgasd 2-3 percig, majd vedd ki a paradicsomokat, tedd félre. Forgasd a hagymát puhulásig 1-2 kanál leves segítségével. Tedd bele a spárgát, keverd össze, 3-4 perc után tedd bele a burgonyát is. Öntsd fel az levessel, főzd puhára a zöldségeket. Sózd, borsozd. Botmixer vagy turmix segítségével pürésítsd, majd nagy lyukú szűrőn passzírozd át, hogy ne legyenek benne zavaró rostok. Tedd vissza a tűzre, öntsd bele a tejszínt és forrald fel. Kóstold, reszelj bele egy késhegynyi szerecsent. Tálald iziben, tegyél bele egy-egy paradicsomot, locsold meg egy kis olívával és edd meg a tavaszt, úgy, ahogy van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése