2011. július 27., szerda

Kacsamell, a tatár húsa!


A csarnokban a csirkés csajok tudtak valamit. Elsőre bizarr volt az ötlet, amit mondtak, de mire föl döntsek valami ellen, amíg nem tudom, hogy mellette lehetek e? Manapság divat a kacsával játszani. Na nem ölbe venni és simogatni, hanem a melle húsával kísérletezni, próbálkozni, kevergetni, sütögetni, darálni és aprítani, meg még nem is tudom, hogy mit csinálni. Ma kacsatatár készült. Véletlenül. Hivatalosan hamburger húsnak indult a móka, de a csarnokosok annyira beleültették a fülembe a tatár gondolati csíráját, hogy úgy döntöttem, megkóstolom. És milyen jól döntöttem. Köszönet Bajkai Attilának, aki a masszát ízesítette és a receptet megosztotta. Merészeknek kifejezetten ajánlom!


Recept

60 dkg késsel aprított kacsamell( csak a szín hús játszik)
1 kis fej vöröshagyma finomra aprítva
1 kis gerezd fokhagyma reszelve
1 kk dijoni mustár
1 kk kapribogyó finomra vágva
1 ek szójaszósz
1 ek worcestershire szósz
4-5 szem zöld olívabogyó finomra aprítva
negyed piros kaliforniai paprika aprítva
só, bors

Az összes hozzávalót egy keverőtálban alaposan dolgozzuk össze, majd 2-3 órára tegyük hűtőbe. Vajas pirítóssal, kovászos uborkával a mennyekig repít. Kenjétek bátran, a kenyér elbírja az egy centit is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése