2011. július 12., kedd

Dinnye, a görög.


Jön a magyar dinnye! Dübörög, nem lehet megállítani. A hírek szerint jó lesz a termés, szóval mondhatjuk azt, hogy nem lesz veszett az ára. De várjuk ki a végét. Ebben a rekkenő hőségben kell a folyadék, kell az íz, de valljuk meg, hogy sokszor nem kívánjuk a főtt, gőzölgő meleg ételt. Ezzel együtt a konyhában való tartózkodást sem. Megértem! Nagyon is megértem. Az én dinnyém nem volt túl édes, korai még a magyar. Persze ha görög a befutó, az más. Persze Görögből! Egy kis segítséggel viszont remek édeskés ízt adhatunk neki és ha tovább akarjuk fokozni az élvezetet, friss korianderrel ízesítjük a hideg dinnyekockáinkat. Melegben, hőségben, nyáron, bármikor. Fagyi helyett, vagy csak úgy!

Recept

1 dinnye, mondjuk görög, kockázva ( aki akarja, kimagozva)
1 csokor friss koriander, de lehet bazsalikom is
2 ek fenyőméz, de lehet juharszirup is. Persze mézzel sem követünk el nagy hibát.

A kockázott dinnyét összekeverjük a finomra vágott zöld fűszerrel, rácsorgatjuk a mézet, összeforgatjuk és frissen, kiporciózva tálaljuk. Ha fokozni akarjuk az ízhatást, friss chilit, vagy frissen őrölt borsot tekerhetünk rá. Tessék leugrani a sarki zöldségeshez. Az elkészítés alig 2 perc.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése