2011. július 14., csütörtök

Babbal támadok!


Egyik nagy kedvencem színem a zöld. Zöld kint és bent is zöld. Mondjuk a konyhában. Ma ceruzababbal támadok, mert sokan nem kedvelik, pedig nagyon ízletes, tápláló zöldségünk. Minden formában alkalmazom, ha kell, csak úgy, magában ropogtatom, chips helyett. Nem viccelek! A csarnokos zöldségesemmel is úgy beszélgetek, hogy közben megeszem a pulton lévő bab felét, aztán angolosan távozom. Egy egyszerű köretet mutatok, de simán magában is fogyasztható, főleg most, ebben a gatyarohasztó melegben. Halak mellé bátran, szárnyas mellé őszintén ajánlom. A bab ceruza és zöld is egyben. Ember legyen a talpán, aki kihegyezi.

Recept

50 dkg lecsipkedett végű ceruzabab
2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
5-6 szem koktélparadicsom
1 ek olíva olaj
pár csepp friss citromlé
1 csokor friss petrezselyem zöld, durvára aprítva
só, bors
pár korty fehérbor

A babot forrázzuk 2 percig sós vízben, majd azonnal hűtsük le. Csepegtessük szárazra. Serpenyőben, közepes tűzön hevítsük fel az olajat, tegyük bele a fokhagymát. Pár másodperc után adjuk hozzá a a babot, paradicsomot és jól forgassuk össze őket a fokhagymás olajjal. Sózzuk, borsozzuk ( lehetőleg frissen őrölttel), csepegtessünk rá a citromlevet, a korty bort is adjuk hozzá, majd legvégül szórjuk a tetejére a petrezselymet is. Egy utolsó forgatás, tálalás azonnal és már ehetjük is ezt a rapid sebességgel elkészíthető nyári, zöld köretet, paradicsommal. Vigyázz! Dupla adag a nenő! Egy nem lesz elég! Én szóltam!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése